Nápověda CZECHIA.COM

Zákaznická a technická podpora 24/7

Informace o doméně

V této sekci naleznete kompletní informace o používaných poštovních službách

Aktuální počet mailboxů

Tento údaj Vás informuje o počtu využívaných poštovních schránek u Vaší domény. Nové schránky lze přidávat v cásti Vytvořit mailbox. U některých webhostingových variant je maximální počet schránek omezen, o navýšení služby případně požádejte zákaznickou podporu přes formulář Autorizovaný požadavek v Centru administrace nebo zasláním takového požadavku na admin@zoner.cz

Maximální počet mailboxů

Maximální počet mailboxů, který je možno využít v rámci Vaší hostingové varianty.

Kvóty

Velikost kvóty:
Dostupná kvóta:
Použitá kvóta:
- tyto údaje ukazují kvótu, která je vyhrazena pro všechny schránky, nepřiřazenou kvótu a prostor již vyhrazený. Nevyhrazenou kvótu lze dál rozdělovat mezi jednotlivé schránky.

Velikost dat v mailboxech:

Tato položka vyjadřuje množství dat, aktuálně uložených ve všech poštovních schránkách. K získání přehledu o jednotlivých schránkách použijte část Seznam mailboxů.

Doménový koš

Zde se zobrazí konkrétní poštovní schránka, která je nastavena jako doménový koš.

Povolit uživateli editaci aliasů mailboxu:

Každá schránka může teoreticky mít neomezený pocet alias, což jsou adresy které, pokud server přijímá poštu domény, budou zprávy pro ně uloženy do fyzicky vytvořené schránky. Alias buď přiděluje postmaster, nebo jej mohou nastavit sami uživatelé, je-li to povoleno.

Aliasy domény

Většina webhostingových služeb, které provozujeme, umožňuje přiřazovat k hlavní doméně další s tím, že sdílejí prostor a zpravý, které přicházejí pro slias, budou uloženy do příslusných schránek na hlavní doméně. Pro tyto domény funguje stejné nastavení doménového koše i alias schránek.