Nápověda CZECHIA.COM

Zákaznická a technická podpora 24/7

Poplatky za domény

Registrace a provozování domén na internetu je zpoplatněno dvěma základními poplatky, které účtují provozovatelé národních a top-level domén registrátorům.

Registrační poplatek

Registrační poplatek se hradí pouze při registraci volné domény. Nehradí se u všech domén, mnoho doménových jmen lze získat bez této platby.

Udržovací poplatek

S existencí domény mají provozovatelé domén náklady, a proto vybírají udržovací poplatek za doménu. Tento poplatek se hradí pravidelně alespoň na jeden rok. Je možné poplatek uhradit dopředu, zpravidla až na 10 let. Při registraci nové domény se zároveň s registračním poplatkem hradí udržovací poplatek, je-li tento vyžadován.

Prodloužení domény na více let

Přihlaste se do svého Centra Administrace a nahoře v menu klikněte na odkaz Prodloužit doménu. V seznamu vyhledejte doménu, kterou chcete prodloužit o více let a v roletce vyberte požadované prodloužení. Nabídka je dostupná u všech domén, které více leté prodlužování podporují.
Upozornění:  Je-li u domény vystavená výzva úhradě, kontaktujte nás prostřednictvím autorizovaného požadavku a výzvu vám přegenerujeme na požadovaný počet let.

Ukončení prodlužování domény

Ukončit prodlužování domény lze i přes naše centrum administrace. Bližší informace se dozvíte zde: Vypnutí prodloužování domén

Ostatní poplatky

  • Poplatek za změnu registrátora se hradí, pokud chce majitel domény změnit registrátora domény.
  • Poplatek za změnu majitele domény se hradí, pokud se mění majitel domény.
  • Poplatek za zrušení domény se hradí, pokud chce majitel doménu zrušit před expirací domény.
  • Poplatek za změnu záznamů u domény se hradí, pokud chce majitel domény změnit záznamy u domény.

Ostatní poplatky se hradí vždy podle pravidel pro konkrétní doménu první úrovně, většinou však nejsou požadovány.